Pavlova, italiensk kake!

Mmmmmmmmmmm.... jeg klør i fingrene etter å bake om dagen og saumfarter nettet for deilige oppskrifter mens jeg sitter her på jobben. Kom over en oppskrift nå, som så helt fantastisk god ut. Så deler den emd resten av dere:

an45120pavlova200406Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova. Denne kaken er florlett og sprø, og smelter i munnen. En suksess  i hvert selskap, enkel å få til, og virkelig flott å se på.   Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forvegen og oppbevare den tørt. Rett før servering legger du på kremen og pynter med bær etter sesongen. Kremen kan varieres, enten bare vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig vanilje- eller romkrem. Bruk frukt og bær etter sesongen.

 

Ingredienser

 • Marengsbunn:
 • 4 stk. eggehvite
 • ¼ ts salt
 • 250 g sukker
 • 2 ts maisennamel
 • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

 • Fyll:
 • 1 pk. ferdig vaniljekrem
 • 3 dl kremfløte
 • 2 ss sukker
 • 5 stk. pasjonsfrukt
 • ca. 300 g friske bær

Slik gjør du:

I stekeovn 160 °C, ca 1 time


1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.


2. Vend inn siktet maisenna og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.


3. Stek kaken ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.


4. Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med pasjonsfrukt og friske bær.


PSST:

Bruk gjerne andre typer bær eller frukt, etter hvilken sesong det er. Marengsbunnen kan du lage flere dager i forveien. La den ligge på et tørt sted, med litt bakepapir rundt.

4 kommentarer

Steinsvikstøtto

17.nov.2008 kl.11:54

Pavlova kake er kjempe godt:)

Edel

17.nov.2008 kl.12:05

Ja det tviler jeg ikke på!:) Begynner jo nesten å sikle her hehe;P

Trude

22.nov.2008 kl.10:05

Den kaken så utrolig god ut! Mulig jeg kopierer oppskriften din gitt :)

Sara

10.feb.2009 kl.09:43

det er helt sykt godt!

Skriv en ny kommentar

Edel kristine

Edel kristine

22, Sandefjord

22 år gammel jente som bruker mye tid om dagen til jobb. Jobber med undertøy og spennende prosjekter om dagen, så følg med i bloggen;)Utenom det, så har jeg mye å sette fingrene mine i. Jeg liker å male, synger en del, skriver sangtekster, prøver å lese litt bøker så jeg kan øke min egen hjernekunnskap;) You either hate it, or you love it, im still just me!

Kategorier

Arkiv

hits