Dagens middagtips:)

Jeg er en stor fan av skalldyr mat og wok, eksotisk mat. Deilig!! Og i dag kom jeg over en Scampiwok som jeg vil dele med dere:) Dette er hvertfall min middag i dag:

365x250


Scampiwok

Får du bare tak i kokte scampi, tilsett dem da helt til slutt, så de blir akkurat gjennomvarme før retten serveres. Rå scampi trenger mer varmebehandling og has i sammen med grønnsakene. Tin dem begge før tilberedning. Chiliene har forskjellig styrke; noen er sterke, andre milde. Smak deg frem til ønsket styrke.


Ingredienser:

  • 500 g scampi helst frosne rå
  • 2 stk. løk
  • 3 båt hvitløk
  • 2 stk. rød chili
  • 4 stk. rød paprika
  • 2 stk. grønn paprika
  • 150 g sukkererter
  • 2 ss olje
  • 4 ss soyasaus

Fremgangsmåte:

Skjær løken i skiver, finhakk hvitløk og chili. Stek dette i litt varm olje til løken er blank. Ha i strimlet paprika og rå scampi som stekes til de har skiftet farge. Tilsett sukkererter og soyasaus (og eventuelt kokt scampi) og la det bli gjennomvarmt.

Server med ris, gjerne jasminris.

2 kommentarer

katrine Monsås

24.sep.2008 kl.09:26

Da har jeg middagen til senere i dag klar, tusen takk :D

Edel

24.sep.2008 kl.10:25

Bare hyggelig!!:)

Skriv en ny kommentar

Edel kristine

Edel kristine

22, Sandefjord

You either love it or hate it, im still just me!

Kategorier

Arkiv

hits